mini-PB211531
Gépészet

A gépészeti elemek közé tartoznak a szivattyúk és szűrőberendezések.

Szivattyúk esetében mindig fontos, hogy a medence méretéhez megfelelően méretezett és illesztett szivattyút alkalmazzunk.

Megkülönböztetünk forgató, illetve masszázs szivattyúkat.

A szivattyúknak, illetve a szűrő, adagoló berendezéseknek megfelelő gépház kialakítása szükséges.

A gépészeti elemek közé tartoznak még a különböző csőidomok, csapok, szelepek, nyomásszabályzók.

 

 

 

 

Szűrők

Atlas_800
Családi medence tartálya

A homokszűréshez a vizet olyan tartályon keresztül áramoltatjuk, amely rostált, egységes szemcseméretű homokkal van feltöltve. A víznyomás összenyomja a homokot és így a homokszemcsék között létező mikroszkopikus rések még kisebbek lesznek, így igen alkalmasak a lebegő anyagok kiszűrésére. A tartály alján elhelyezett kivezető csövek kialakítása olyan, hogy csak a vizet engedi ki, de a homokot nem.

A vízbevezetés fönt történik, méghozzá úgy, hogy a tisztítási folyamat alatt megfordított vízáramlás következtében megemelkedő homokágy a kitágulás során ne érje el a bevezetés szintjét.

A homok szűrésnél a következő kategóriákat határozzuk meg:

  1. alacsony      forgatás: 0-10 m3/m2/óra.
  2. közepes      forgatás: 11-30 m3/m2/óra.
  3. magas      forgatás: 31-50 m3/m2/óra.

Homokszűréssel 10-7 mikronig terjedő részecskéket lehet eltávolítani.

 

Betétes szűrők

A betétes szűrők henger alakúra kialakított, hajtogatott porózus anyagú lemezből készülnek, melyet egy erre alkalmas tartályba kell helyezni. A feliszapoló szűrőhöz hasonlóan a teljes vízmennyiség keresztül áramlik a szűrőn.

Amennyiben a szűrőbetét telítődik az üledékekkel, el kell távolítani a tartályból, ha lehet meg kell tisztítani, ha nem, ki kell cserélni. A szűrőbetétek a használat és a tisztítás során elkopnak ilyenkor azokat el kell dobni.

Itt szintén 5 mikronig történő tisztítás érhető el. Annak ellenére, hogy ezek a betétes szűrők jó hatásfokúak és könnyűek, használatukat csak az egészen kicsi privát vagy speciális rendeltetésű medencékre kell korlátozni a szűrő tisztítás nehézségei miatt. Nem alkalmasak semmilyen közüzemi medencéhez.bfuggesztheto-vizforgato

 

 

 

 

 

 

 

Függeszthető vízforgató

 

 

 

Medence Fűtés hőszivattyúval

TurboSilence Technológia
Full Inverter technológia
Booster/ Smart/ Silence üzemmód választás
Intelligens érintőképernyő
Smartphone APP távvezérlés, beépített Wi-Fi
Optimális vízáram kijelzés
Védőtakaró a hosszú élettartam érdekében
Működési levegő hőmérséklet -15 ℃ – 43 ℃

A betétes szűrők henger alakúra kialakított, hajtogatott porózus anyagú lemezből készülnek, melyet egy erre alkalmas tartályba kell helyezni. A feliszapoló szűrőhöz hasonlóan a teljes vízmennyiség keresztül áramlik a szűrőn.

Amennyiben a szűrőbetét telítődik az üledékekkel, el kell távolítani a tartályból, ha lehet meg kell tisztítani, ha nem, ki kell cserélni. A szűrőbetétek a használat és a tisztítás során elkopnak ilyenkor azokat el kell dobni.

Itt szintén 5 mikronig történő tisztítás érhető el. Annak ellenére, hogy ezek a betétes szűrők jó hatásfokúak és könnyűek, használatukat csak az egészen kicsi privát vagy speciális rendeltetésű medencékre kell korlátozni a szűrő tisztítás nehézségei miatt. Nem alkalmasak semmilyen közüzemi medencéhez.

Alkalmazások:

Medence térfogat tartomány 15m³ – 160m³
Beltéri és kültéri medencékhez

A hőszivattyú tisztításához a GridSoap folyadékot ajánljuk.
Az első Full-Inverter 3 üzemmóddal (Booster/Smart/Csendes). frlnd 0005 Layer 1 frlnd 0005 Layer 1 Az új TurboSilence technológiát a teljes inverter technológia alapján optimalizálták. Azonnali melegítés mellett 20%-kal növeli a fűtési teljesítményt csendes működés mellett.

ÁTLAGOSAN tízszer csendesebb úszókörnyezet és barátságos környezet.
Beépített WiFi ingyen, vezérlés bárhol és bármikor, egyszerű kezelés.
Minden évszakban, – 15 ° C-ig működik.

Intelligens érintővezérlő, eredeti kialakítás, vízáramlás-jelző.

ENERGIATAKARÉKOS ÜZEMELÉS:

Az új TurboSilence technológiát a teljes inverter technológia alapján optimalizálták, a teljes vezérlőrendszert és a hozzá tartozó komponenseket továbbfejlesztették. Ez azonnal növelheti a fűtési kapacitást 20% kal, ugyanakkor csendes futással.

Inver X teljesítmény javított

ÁTLAGOSAN TÍZSZER CSENDESEBB

Az INVERX modellek iker-rotáló kompresszorral vannak felszerelve a vibráció minimalizálása érdekében. A medence hőn tartása már 50%-os teljesítmény mellet biztosított, amelynek köszönhető a halk működés és a csendes, barátságos medence környezet az egész szezon alatt.

1 191012142450340

KETTŐS ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

50% teljesítménynél az átlagos COP 11.3, a COP érték 16-ig emelkedhet (levegő 26°C/víz 26°C/páratartalom 80%).
Fele üzemeltetési költség.

http://gasko.hu/termek/inver-x-hoszivattyu/