• Fémpalástú fóliabetétes medencék
  • Polipropilén medence
  • Poliészter medence
  • Isostone medence

Fémpalástú fóliabetétes medencék:

Fémfalú medencék Az egyik legkedvezőbb ár/érték viszonnyal az acélpalástú-fóliabélésű medencék rendelkeznek.

Acélpalástú, fóliabélésű medencékfempal1

Szerkezeti anyaguk stabil, mindkét oldalán tüzihorganyzott acélpalástlemez, szilikon-poliészter bevonattal, belső oldalán védőlakkal. Az acélpalástú, fóliabéléses medencék  merevítő profilsínjei formatartóak, rothadásmentesek, karcolásmentesek, kemény PVC-ből készülnek. A palástlemez-végtelenítő elem alumínium.

A helyszínen összeszerelt elemekre kerül az erős, UV-stabilizált, időjárásálló PVC fóliabélés.

A fóliától nem kell félni, általában 10 évet kibír normális körülmények között. Az acélpalástos fóliás medence sérülés esetén javítható vagy cserélhető különösebb nehézségek nélkül felújítható az uszómedence.

 

Polipropilén medencePoliprop

A célnak megfelelő tulajdonságú import polipropilén lemezekből, műanyag-hegesztési eljárással készülnek. A polipropilén medencék egyedi méretre és formára is készíthetők bizonyos korlátok között. A medencék beépített gépházzal, csúszásmentes lépcsővel illetve ülőpaddal is rendelhetők Lehetséges a feszített víztükrű kialakítás is.

A polipropilén medence alapanyaga import  német vállalatok üzemeiből származik. 10 éves UV stabilitási garanciát vállalnak rá. Tény azonban, hogy az évek alatt színük majdan fakulhat, ez alapanyagfüggő. A magyar alapanyag tulajdonságai ilyen szempontból is elmaradnak az importéval szemben. A polipropilén lemezen a karcolásokat nem lehet javítani, nem polírozhatóak. Ha a poliproplién  medence végképp megcsúnyulna, lehetőség van fóliával bélelni őket, így továbbra is  esztétikus látványt nyújthatnak.

 

Poliészter medencePolieszter

A kinti elviselhetetlen hőségben, semmi sem kellemesebb, mint egy merülés a medence frissítő vizében. Egy fárasztó munkanap után bárki megérdemli az örömteli kikapcsolódás pillanatait. Ugorjon egyet a saját medencéjébe és próbálja meg eltávolítani aggodalmait és gondjait. Úszás helyett csak pihentesse testét, alvása is sokkal mélyebb lesz.

Az üvegszálerősítésű polyester úszómedencék igényes kialakításukkal,formagazdaságukkal gyors telepíthetőségükkel egyre nagyobb teret kapnak mostanában. Több gyártó magasa színvonalú medencei találhatók  meg a kínálatban. Minden poliészter medencét, fix méretezésű  a legnagyobb  precizitással, szigorúan ellenőrzött  műszaki és technológiai eljárással  készítenek A gondosan felépített,  kézi laminációs eljárás során egymás  utáni, technológiai lépésekben  felvitt felületek biztosítják és  garantálják a hosszú élettartamot és  az ozmózis mentességet.

 

Isostone medencékIsostone1

Magyarországon még kevesen hallottak az isostone medencékről, de Nyugat Európában immár 20 éve készítenek a zsalukőhöz (pincefalazóhoz) hasonlóan üreges, egymásba kapcsolódó falazó elemeket polisztirol alapanyagból Isostone néven. Betonlemez-alapra telepítjük. Az Isostone elemek összerakás közben megfelelő belső vasalást kapnak, majd belsejüket teleöntjük betonnal az építés során. A megépített falazat további felület-előkészítést, vakolást nem igényel. Az alátétfilc elhelyezése után máris lehet a medencefóliát beépíteni, majd a beton megkötése után a vízfeltöltést megkezdeni. A kétféle méretű  Isostone egyenes és a négyféle íves elem (r=1,25/1,50/1,75/2,00 m) elhasználásával elviselhető mértékű kompromisszumokkal alakítható a kívánt forma. Az így elkészített 25 cm vastag medencefal hőszigetelése kimagaslóan jó!

Lépcsővel, ülőpaddal bővíthető, nagy szabadsággal formálható medencék.

 

Isostone2